TY - JOUR ID - 13472 TI - یادداشت فنی مدیریت شورآبه‌های ناشی از نمک‌زدایی آب دریا از منظر محیط زیست JO - تحقیقات منابع آب ایران JA - IWRR LA - fa SN - 1735-2347 AU - علایی شهمیرزادی, محمد امین AU - حسینی, سید سعید AD - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی/ دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس. AD - استادیار / مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس. Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 10 IS - 3 SP - 104 EP - 112 KW - نمک زدایی KW - شورآبه KW - محیط زیست KW - آب دریا KW - مدیریت فناوری DO - N2 - امروزه به دلیل افزایش مصرف آب آشامیدنی و همچنین کاهش منابع آن در سطح دنیا، نمک زدایی از آب دریا به عنوان روشی مهم به منظور تامین آب آشامیدنی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. این موضوع با توجه به قرار گرفتن کشور ما در منطقه ای از جهان که با بحران کمبود منابع آب روبروست، بسیارحائز اهمیت می‌باشد. با توجه به روند رو به توسعه استفاده از فرایندهای نمک‌زدایی آب دریا به عنوان منبع تامین آب آشامیدنی، تخلیه شورآبه‌های ناشی از این فرآیندها می‌تواند اثرات فیزیکی (دما، شوری)، شیمیایی و اکولوژیکی بر محیط زیست محیط دریافت کننده را در پی داشته باشد. لذا ضرورت شناخت دقیق تر و  بهتر نسبت به آثار و جنبه‌های مختلف فرآیندهای نمک‌زدایی و همچنین شورآبه‌های حاصل از آن به‌ صورت محصول جانبی غیر قابل انکار می‌باشد. مطالعه پیش‌رو به ارائه و بررسی اثرات شورآبه‌ها بر پارامتر‌های مختلف آب دریافت کننده پرداخته و برخی از راه حل‌های عملی به منظور به حداقل رساندن آن‌ها را ارائه می‌نماید. راهکارهایی نظیر استفاده از آب خنک کننده نیروگاهها، ترکیب شورآبه با فاضلاب شهری، نمک‌زدایی از آب‌های زیر زمینی و انتخاب محل و روش مناسب به منظور تخلیه شورآبه‌ها از جمله پیشنهادهای مؤثر مطرح شده به‌شمار می‌روند. UR - https://www.iwrr.ir/article_13472.html L1 - https://www.iwrr.ir/article_13472_9e9114286af58fe42de57ba71fdca2dd.pdf ER -